De Leergeldformule

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL

Bij stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Hilversum Wijdemeren neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je dient de bewijzen van het totale gezinsinkomen te laten zien. Als je dat wenst, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.
 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld Hilversum Wijdemeren. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen vier weken een reactie ontvangt.
 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor je kunnen betekenen.